Christensen/Brosbøl, Hermansen,
Christoffersen /Præstiin.

Jeg har skippet TNG systemet til www.familienavnet.dk.


Jeg har, for nogen tid siden, for Rolsted slægten, ” udvidet TNG slægtsprogrammet så det bliver muligt at få en større og bedre oversigt…,” hvilket har været en succes. Men med TNG systemet skulle jeg,  hver gang der kom en opdatering til TNG systemet, have hjælp fra en i slægten for at klare opdateringen.

.
Jeg har det imidlertid sådan, at jeg gerne selv vil kunne kontrollere hvad der sker, derfor har jeg fravalgt TNG systemet og komponerer nu selv helt, hvordan Web-siden med slægtsoplysningerne skal se ud, bl.a. ved hjælp af Legacy. Jeg er startet med Brosbøl, men den 1 juni kommer turen til Rolsted slægten så.
Jeg håber at man vil udnytte den bedre mulighed der blive for at fortælle spændende historier og oplevelser, så andre også kan få kendskab til tidligere tider liv og levned.


Ændringen betyder:
Der vil ikke kunne ses oplysninger for nulevende personer ud på hjemmesiden.

Der er derfor ikke længere brug for en bruger-id, når person data ikke er tilgængelige via nettet.
Man kan i stedet få tilsendt de oplysninger man måtte ønske om personer der vedkommer en, i en
”Familiegruppe rapport” eller lignende.
Men det
gælder selvfølgelig kun for registrerede medlemmer af slægten, på hvem jeg har en mail adresse.


NB: For god orden skyld skal jeg gøre opmærksom på, at jeg aldrig har registreret adresser, telefon numre og mail adresser sammen med slægtspersoners data, de oplysninger jeg har af den slags, ligger under kontaktpersoner og vil ikke blive videregivet til andre.Hvornår er noget interessant og spændende?


Alt man ikke kender noget til kan være interessant og spændende, og selv om man allerede hare noget kendskab til emnet, så bliver det interessant når det vedrøre nogen man har en vis tilknytning til, og så kan det endda også blive spændende at stifte bekendtskab med.


Når det så ofte er beretninger om personer i en fremtrædende stilling der skrives om, skyldes det ikke nødvendigvis, at det er fordi man vil fremhæve disse personer som noget særlig. Det skyldes snarere, at oplysninger om dem som regel er til at finde frem, da de ofte har været omtalt på forskellig vis i medierne.


Jeg bliver ofte irriteret når nogen udtaler, at de ikke vil påtage sig et job fordi de syntes, at det ikke er et meningsfyldt job. Hvis det ikke er meningsfyldt må de altså mene at det er meningsløst, hvilket naturligvis er noget vrøvl, intet job der skal udføres for at et samfund kan eksistere eller hænge sammen er meningsløst, det kan være at det ikke er spændende eller interessant men det kan ikke være meningsløst.


Uanset om man har haft et fremtrædende job eller haft et job der bare skal udføres, så er det mennesket bag, og dets historie der er interessant, ikke mindst fordi det fortæller noget om den tid hændelsen skete i, eller arbejdet blev udført i.
Altså er det ikke om hvor højt man var/er på rangstigen der er det væsentlige, men fortællingen om mennesket i tiden.

Af dem i slægten vi ikke ved noget om, findes der også brave personer der har klaret sig, og gjort det, godt.

Der er dog en som har været meget ihærdig, og om hvem der er skrevet meget i aviserne.
Det drejer sig om Mads Christian Brosbøl, og flere af historierne er derfor gengivet her på siderne.

Der er al mulig grund til at der er lignende historier om andre, og mit håb er at disse historier vil dukke op og blive gengivet her på siden.


Jeg håber derfor, at mange vil se deres gemmer efter for historier om deres aner,
eller selv skrive noget om deres liv som kan være til glæde for andre.
Man kan betragte den tilføjede mulighed som værende en ”Digital Bog”
som kan vedblive at være interessant hvis slægtsmedlemmerne er flittige til
at sende historier og oplysninger til mig.

  

Baggrund for slægtssiden.

Jeg begyndte i 2002 med at indsamle oplysninger om Rolsted slægten og fik udgivet en slægtsbog i 2010.

Det var imidlertid også naturligt at se på Brosbøl familien da jeg er gift med Randi Brosbøl.
Ser man på Brosbøls aner kommer man tilbage til Niels Christian Christensen fra 1914. Gift med  Karen Marie Pedersen, deres tredje barn kom til at hede Christian Brosbøl Christensen.
Senere kommer navnet Hermansen til, og af den vej kommer Christoffersen også ind i billedet, og hermed også Præstiin.

Da mit udgangspunkt var Brosbøl, kom hjemmeside adressen til at være www.brosboel-familien.dk, da siden i dag, i lige høj grad, indeholder oplysninger om Brosbøl, Hermansen og Christoffersen, men også andre specielle navne som Præstiin og Bartolomæussen, er adressen til disse familienavne nu:


www.familienavnet.dk